Verlichting
Ontdek onze uitgebreide reeks verlichtingsoplossingen op maat, waaronder hoog CRI daglichtlampen, RGBW-verlichting, en meer. Vertrouw op onze expertise voor de installatie en afwerking van uw verlichtingsproject.
led kasten, verlichtingsoplossingen, maatwerk verlichting, hoog CRI daglichtlampen, RGBW-verlichting, installatie, verlichtingsproject, verlichtingssystemen, interieurverlichting, sfeerverlichting, professionele verlichting
1479
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1479,bridge-core-3.1.9,qi-blocks-1.3,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,qode_popup_menu_push_text_top,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-30.5.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-371

Verlichting

Sinds 2009 hebben voor elke branche diverse (creatieve) LED oplossingen!

IMG_3985_nl

Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen!

Goede verlichting is van essentieel belang voor een goede ambiance en productiviteit. Wij kunnen elke soort LED verlichting samenstellen en assembleren op jouw wensen en behoeftes; van sfeer verlichting tot functionele hoog CRI daglicht lampen. Naast maatwerk verlichting hebben wij ook een breed scala aan “Slimme verlichting” en lamp vervangers van zeer hoge kwaliteit.

BRANCES

Klik de desbetreffende kopjes voor meer info!

Woningen

Woningen

 

LED verlichting en verlichtings- armaturen zijn er in veel soorten en maten. Het aanbod is gigantisch en eindeloos.

Wat heb je precies nodig om een goede sfeer te zetten of voor een aangename werk/dag licht?

 

Vroeger met de gloeilampen keek men naar het aantal watts en het type armatuur. tegenwoordig met led verlichting dien je rekening te houden met de kleurtemperatuur, de kleurweergave (cri), lumen/watt, voedingen, gradenhoeken, dimbaarheid, aansturingen en noem het maar op. Wij denken graag met jou mee en geven advies met betrekking tot de keuze, plaatsing, functionele en decoratieve aspecten van de verlichting. zo komen we samen, altijd tot een passende oplossing.

WIJ NEMEN JOUW VAN HET BEGIN TOT HET EIND MEE BIJ HET MAKEN VAN EEN VOLLEDIG LICHTPLAN.

 

Wij denken graag met jou mee en geven advies met betrekking tot de keuze, plaatsing, functionele en decoratieve aspecten van de verlichting. Zo komen we samen, altijd tot een passende oplossing.

Accent verlichting

Subtiele aanvulling

Om bepaalde delen van de woning accentueren (aanvullen) zou je gebruik kunnen maken maken van “accentverlichting”. Deze verlichting zet gewenste elementen in de “spotlight”. Accentverlichting zou je kunnen toepassen voor het belichten van schilderijen, meubilair, planten en kunstwerken etc.

Hoe minder accentverlichtingen in de ruimte, hoe krachtiger het effect. Subtiel is de key voor een sterk accent. Accentverlichting kan ook gecombineerd worden met algemene verlichting en/of sfeerverlichting.

Functionele verlichting

Van ultra warm wit naar koud wit licht

Functionele verlichting is verlichting die een bepaalde functie heeft.
Denk aan eettafel verlichting, leesverlichting, werkverlichting, verlichting om make-up aan te brengen, noodverlichting, etc.

Door functionele verlichting toe te passen, wordt de juiste hoeveelheid licht gecreëerd die nodig is in een bepaalde situatie.
Functionele verlichting geeft dan ook meer licht en gerichter licht dan sfeer verlichting en accent verlichting.

Sfeer verlichting

Bepaal je sfeer

Sfeerverlichting is het perfecte hulpmiddel om jouw woning net wat aangenamer en sfeervoller te maken! Het is eenvoudig in- en uit te schakelen, kan gedimd worden en is in te stellen in verschillende wit- en kleur tinten.

Sfeerverlichting is ook te combineren in bestaande inrichtingen. Zowel voor modern als klassieke woningen/inrichtingen.

Werk verlichting

Werkverlichting

 

In bijna elk beroep is licht een noodzakelijke voorwaarde voor het goed uitvoeren van het werk. Voldoende licht zorgt ervoor dat we zien wat we doen en daarmee voorkom je de nodige ongelukken. 

Maar licht stimuleert ook een aantal belangrijke processen in ons lichaam, zoals de aanmaak van vitamines. Bovendien blijkt licht een relatie te hebben met een fitter en aangenamer gevoel. Dat geldt met name voor het natuurlijke daglicht dat door de zon wordt geproduceerd.

 

Goed zicht op de werkplek is essentieel. Of je nou in een magazijn werkt, aan de productieband staat of de hele dag aan een bureau zit: zonder voldoende licht wordt goed werk leveren een onmogelijke taak. Dat is iets wat heel logisch klinkt, maar wat in de praktijk meer dan eens verwarrend is. Het verschil tussen goed licht en écht goed licht weten de meeste werknemers (en werkgevers!) niet te onderscheiden.

WIJ NEMEN JOUW VAN HET BEGIN TOT HET EIND MEE BIJ HET MAKEN VAN EEN VOLLEDIG LICHTPLAN.

ARBO en NEN

Ook is er een Europese Norm voor werkplek verlichting (NEN-EN 12464-1). Deze heeft betrekking op binnenverlichting voor werkplekken. De NEN is geen wet, zoals Arbo dat is. Het is meer een beschrijving hoe u kunt voldoen aan de Arbowet om uw werknemers veilig en prettig te kunnen laten werken. Binnen de Europese norm voor werkplekverlichting geeft men aan welke minimale
verlichtingssterkte geldt voor een bepaalde werkruimte. De hoeveelheid licht dat op een oppervlakte (grond of werkplek) terecht komt, drukken we uit in Lux. Om diverse lampen (denk hierbij aan halogeen, LED of spaarlampen) met elkaar te vergelijken- en te bekijken hoeveel licht een lamp daadwerkelijk uitstraalt, maken we gebruik van lumen.

WERK(PLAATS) VERLICHTING

Van ultra warm wit naar koud wit licht

Het bewerken van voedsel of het repareren van een auto of het onderhouden van machines vraagt nu eenmaal om goede verlichting om secuur te werk te kunnen gaan.

Wij hebben diverse LED oplossingen voor iedere situatie. Denk aan High Bay lampen, rails verlichting, TL vervangers, LED bars (maatwerk) etc.
Wij hebben speciaal voor auto poetsers/spuiters LED bars samengesteld met een zeer excellente kleurweergave (CRI 97+, full spectrum). Als car detailer/spuiter is hoog CRI verlichting de absolute sleutel voor een goede eind resultaat.

PRAKTIJK RUIMTEN

Tijdens het werken is er niets wat af zou moeten leiden; een constante kwaliteit licht helpt om actief en fitter te blijven/voelen. Voor ruimtes waarbij geen tot nauwelijks daglicht komt hebben wij diverse (vol/semi-automatische) daglicht verlichting ontwikkeld om toch alsnog “daglicht” te repliceren. Daarbij veranderd automatisch of handmatig de kleurtemperatuur(kelvin) en de intensiteit (lumen) van het licht. Net als de ochtend, middag en avondzon. Zo houd je je bioritme in stand. Het licht moet zo natuurlijk aanvoelen zonder te verblinden of af te leiden. Om dit te realiseren maken wij veel gebruik van (in)directe verlichting. De resultaten / effecten zijn uiterst positief en merkbaar.

Kantoor Verlichting

Verhoogt productiviteit

Goede kantoorverlichting is medebepalend voor het succes van een bedrijf. In een kantoor moet je prettig kunnen werken, je moet goed zien wat je doet en je moet niet vermoeid raken. Wij weten precies welke verlichting nodig is voor een optimale werkomgeving op kantoor.
Wat denk je bijvoorbeeld van verlichting dat te dimmen is? Onderzoek wijst namelijk uit dat felle verlichting zorgt voor meer productiviteit, het wijst ook uit dat schemerverlichting zorgt voor creatievere oplossingen.

Daglicht lampen

Daglicht lampen

NATUURLIJK DAGLICHT VOOR BINNEN


Wij mensen hebben zonlicht nodig, maar het gebrek aan zonlicht in de wintermaanden heeft invloed op ons energieniveau en gemoedstoestand. Wij hebben kant en klare oplossingen voor daglicht lampen / lichttherapie ontwikkeld die het positieve effect van zonlicht nabootsen tot wel 98%. Hiermee is het mogelijk je biologische klok, energie te herstellen of de productiviteit te verhogen.

 

Maar licht stimuleert ook een aantal belangrijke processen in ons lichaam, zoals de aanmaak van vitamines. Bovendien blijkt licht een relatie te hebben met een fitter en aangenamer gevoel. Dat geldt met name voor het natuurlijke daglicht dat door de zon wordt geproduceerd.

ONTDEK WAT DAGLICHTLAMPEN VOOR JOUW KUNNEN BETEKENEN!

ENERGIE DANKZIJ LICHT

Feel good

De meeste mensen herkennen het wel dat ze zich veel energieker voelen op een heldere, zonnige dag en vaak beter slapen erna.
Donkere, sombere dagen, vooral in de winter, kunnen een gevoel van lusteloosheid, neerslachtigheid en slaperigheid veroorzaken.
Ons leven speelt zich echter grotendeels binnen af, waardoor we te weinig zonlicht tot ons krijgen.

DAGLICHT VERHOOGT PRODUCTIVITEIT

In je ogen zitten speciale fotoreceptoren (kegels en staafjes) die reageren op daglicht. Het ochtendlicht bevat veel blauw, dus je biologische klok reageert sterk op dit licht. Daglicht vervult nog een andere functie; het onderdrukt de slaaphormoon Melatonine en bevorderd de aanmaak van serotonine (een chemisch stofje waar we vrolijk en productiever van worden).

AVONDLICHT VOOR EEN GOEDE NACHTRUST

Als het langzaam donker wordt, maakt je lichaam het slaaphormoon melatonine aan. Dat komt omdat avondlicht veel rood licht bevat. Je fotoreceptoren reageren daarop en zal de hormoon melatonine aanmaken. Dit stofje zorgt er voor dat je slapering en moe wordt, maar het kan er overdag - bij weinig licht - ook voor zorgen dat je slaperig bent. Hoe meer daglicht je overdag ziet, hoe meer melatonine overdag word onderdrukt. Dus een betere de aanmaak van melatonine in de avond uren.

DAT ZELFDE GEVOEL AAN DAGLICHT BUITEN, MAAR DAN BINNEN

Uniek in zijn soort en zelf door ons zelf ontwikkelde full-spectrum daglicht LED lampen en vol automatische daglicht controllers. Het is net alsof je een glazen dak hebt.
Onze daglicht LED lampen hebben een gradenhoek van 120° waardoor er een zeer egale lichtverdeling zal zijn. Het voelt aan als natuurlijk daglicht door de grote gradenhoek, hoge lichtopbrengst, de sublieme kleurweergave van CRI 98+.

NATUURGETROUWE KLEURWEERGAVE

VOLLEDIGE KLEURENSPECTRUM

Onze full spectrum daglicht lampen bevatten twee verschillende LED chips. De LED chips hebben ieder een CRI waarde van 97. Door de twee kleurtemperaturen samen te mengen kunnen wij het beste van twee werelden combineren en daarmee het hoogst haalbare creëren. Ideaal voor je bioritme maar perfect voor plekken waar een goede kleurweergave van essentieel belang zijn.

DOOR ONZE EXCELLENTE KLEURWEERGAVE MET HOGE LICHTOPBRENGST BEHOREN DEZE STRIPS TOT DE BESTE OP DE MARKT EN DAARMEE ONDERSCHEIDEN WIJ ONS MET DE REST! 

Horeca

HORECA

De juiste horeca verlichting maakt het verschil. 

 

Accentueer architectuur en decor. Creëer ontspannende of verkwikkende sociale ruimten. Verwelkom jouw gasten en zorg ervoor dat zij zich comfortabel voelen. Breng de muren en vloeren van jouw horecagelegenheid tot leven en laat jouw verlichting bezoekers inspireren en informeren. Onze flexibele verlichtingsoplossingen openen de deur naar talloze creatieve mogelijkheden.

WIJ NEMEN JOUW VAN HET BEGIN TOT HET EIND MEE BIJ HET MAKEN VAN EEN VOLLEDIG LICHTPLAN.

 

Het uitzoeken van passende lampen voor jouw horeca interieur is niet een kwestie van even snel wat lampen uitzoeken en ophangen. LED-verlichting is namelijk in grote mate bepalend voor de sfeer en uitstraling van jouw onderneming. De juiste lampen vormen een essentieel onderdeel van jouw interieur. Een gezellige, warme, dimbare lamp kan helpen om de ideale ambiance te creëren. Tegelijkertijd wil je misschien bij de entree een iets feller licht zodat men direct een blik kan werpen op het menu van de dag.

Verlichting in harmonie

Voelen gasten zich in jouw zaak meteen thuis?

Gasten krijgen direct een eerste indruk zodra zij een pand betreden. Voelt men zich comfortabel genoeg, dan is de eerste stap naar een positieve ervaring gezet. Hoe zorg je dat deze eerste indruk positief is? Natuurlijk speelt het personeel hierin een grote rol, maar ook verlichting zet de toon voor de sfeer in een restaurant, cafetaria, bar, lounge of ander type horeca.

Wat horeca verlichting betreft, zijn er grofweg vijf soorten te onderscheiden: basisverlichting; accentverlichting; functionele verlichting; sfeerverlichting; decoratieve verlichting. In de meeste gevallen is een combinatie de meest ideale oplossing. Verder heeft iedere ruimte een eigen onderdeel binnen een lichtplan; van horeca keuken verlichting tot bar verlichting, van entree tot toilet. Ook zal uw horeca verlichting overdag wellicht een andere functie kennen dan in de avonduren.

Voertuigen


Voertuig verlichting

EEN MODERN EN HELDER INTERIEUR. JE VOERTUIG OOGT CHIQUER, MODERNER EN FRISSER!

 

Auto ambiance verlichting kan ook worden gebruikt om de zichtbaarheid in de auto te verbeteren en de veiligheid te vergroten. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de voetruimte of deurgrepen te verlichten, zodat deze gemakkelijker te vinden zijn in het donker.

Over het algemeen is auto ambiance verlichting een leuke en handige functie die de rijervaring kan verbeteren en het interieur van de auto een stijlvoller en moderner gevoel kan geven.

AMBIANCE VERLICHTING

100% MAATWERK INTERIEUR VERLICHTING

Maatwerk ambiance verlichting in het interieur van een auto kan worden gedaan door middel van speciale aanpassingen en upgrades. Sommige autofabrikanten bieden al verschillende standaardinstellingen en kleuropties voor de ambiance verlichting, maar met maatwerk kan de verlichting nog persoonlijker worden aangepast aan de wensen van de bestuurder. Het kan een uniek en persoonlijk tintje geven aan het interieur van de auto en de rijervaring nog plezieriger maken.

ONTSPANNEN WARME FEEL-GOOD VERLICHTING

Meer sfeer, comfort en luxe uitstraling. Met warm bedoelen wij rood/amber kleur licht. Stijlvolle verlichting met een feel-good factor. Warm en gedempt LED licht creëert sfeer en harmonie in het interieur. Rood/warm licht heeft veel positieve eigenschappen voor de mens – het werkt zeer rustgevend bevorderd je bioritme in de nacht.

Blauw licht

Onderdrukt vermoeidheid

De perfecte mix van stijl en stimulatie; blauw/koel licht. Op verschillende punten in het interieur, stijlvol en verfrissend. Perfect voor bestuurders met oog voor design. Trendy! Koel LED licht kan de jouw stemming bevorderen en je fit en wakker maken/houden. Blauw licht onderdrukt namelijk vermoeidheid (onderdrukt de aanmaak van Melatonine).

Fiber Optic

Sterrenhemel

Glasvezelverlichting, ook wel bekend onder de namen fiber-optics, fibre optique of gewoon 'sterrenhemelverlichting', heeft als voordeel dat met één lichtbron heel veel lichtpunten gemaakt kunnen worden. In tegenstelling tot gangbare verlichting, waarbij voor ieder lichtpunt een elektrische aansluiting noodzakelijk is, wordt het licht getransporteerd door vezels die volledig ongevoelig zijn voor vocht.

Upgrade naar LED

Al onze upgrade LED lampen zijn voorzien van de allerlaatste technologie op het gebied van innovatie. Denk aan interieurverlichting, sfeer verlichting, kentekenplaat verlichting, achteruit verlichting, mistlampen etc.
Onze lampen hebben altijd een perfecte lichtbundel. Dit komt omdat de voet en het brandpunt van de led lamp identiek is aan een standaard halogeenlamp.

Vaartuigen


Vaartuig verlichting

EEN MODERN EN HELDER INTERIEUR. JE VAARTUIG OOGT CHIQUER, MODERNER EN FRISSER!

 

Wanneer je op zoek bent naar stijlvolle verlichting aan boord van een boot of yacht, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Het is belangrijk om verlichting te kiezen die niet alleen functioneel is, maar ook bijdraagt ​​aan de esthetiek van het interieur.

Verlichting upgrade met LED

Marine grade

Een upgrade naar LED-verlichting aan boord van een boot is een slimme keuze, omdat LED-verlichting energiezuinig en duurzaam is. Het kan ook de algehele uitstraling van het interieur van de boot verbeteren en de sfeer aan boord verhogen.

Creeër sfeer met daglicht lampen

Van warm naar koud wit licht

Daglichtlampen aan boord van een boot zijn een geweldige manier om het interieur op te fleuren en de ruimte natuurlijker te laten aanvoelen, vooral als er weinig natuurlijk licht binnenkomt. Hier zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van daglichtlampen voor aan boord: Lichtsterkte, Kleurtemperatuur, energierendement, IP-rating en het moet geheel in de stijl als het interieur zijn.

AMBIANCE VERLICHTING

100% MAATWERK INTERIEUR VERLICHTING

RGB LED-verlichting is een populaire keuze voor sfeerverlichting aan boord, omdat het veel kleurmogelijkheden biedt en de sfeer in de ruimte kan veranderen. Met de juiste plaatsing, kleurtemperatuur, controller, voeding en integratie, kan RGB LED-verlichting een stijlvolle en veelzijdige sfeerverlichtingsoptie zijn aan boord van jouw boot.

Fiber Optic

Sterrenhemel

Glasvezelverlichting, ook wel bekend onder de namen fiber-optics, fibre optique of gewoon 'sterrenhemelverlichting', heeft als voordeel dat met één lichtbron heel veel lichtpunten gemaakt kunnen worden. In tegenstelling tot gangbare verlichting, waarbij voor ieder lichtpunt een elektrische aansluiting noodzakelijk is, wordt het licht getransporteerd door vezels die volledig ongevoelig zijn voor vocht.

Stuurhut

Daglichtlampen i.c.m. rood licht

Goede verlichting in de stuurhut van een boot is essentieel voor de veiligheid en het comfort van de bemanning. Het is belangrijk om voldoende licht te hebben om de instrumenten en de omgeving te kunnen zien, maar het moet ook niet te fel zijn om verblinding te voorkomen.
Rode verlichting kan een goede keuze zijn voor verlichting in de stuurhut van een boot, vooral tijdens nachtelijke vaartochten.

Trap verlichting

Sfeer en veiligheid

Traptrede verlichting kan een subtiele en stijlvolle manier zijn om de sfeer aan boord te verbeteren. LED-verlichting in verschillende kleuren kan een leuke en levendige sfeer creëren, terwijl warm witte verlichting een elegante uitstraling kan hebben. Traptrede verlichting is een praktische en veilige manier om de trap aan boord van een boot te verlichten. Traptrede verlichting kan helpen om het risico op struikelen en vallen te verminderen, vooral tijdens nachtelijke vaartochten of wanneer het dek glad is. Door de treden te verlichten, kunnen bemanningsleden en gasten de trap gemakkelijker zien en navigeren.

Meubilair verlichting

Voor een ruimtelijk gevoel

Meubilair verlichting kan worden gebruikt om specifieke gebieden aan boord van de boot te verlichten, zoals salontafels, eettafels of werkruimtes. Dit kan het gemakkelijker maken om te lezen, te werken of te eten. Meubilair verlichting aan boord van een boot kan een praktische en stijlvolle manier zijn om de ruimte te verlichten en tegelijkertijd de sfeer te verbeteren.

Kunst en Gallery

Kunst en Gallery verlichting

Kunst met verlichting is een populaire techniek waarbij licht wordt gebruikt om extra dimensie en effecten aan een kunstwerk toe te voegen.

 

Het verlichten van kunst in een museum / gallery vereist speciale aandacht omdat kunstwerken vaak unieke en gevoelige objecten zijn die zorgvuldig belicht moeten worden. Door de juiste verlichting te gebruiken en aandacht te besteden aan de veiligheid van de kunst, kunt je een aantrekkelijke presentatie bieden die de kunstwerken op hun best laat zien en de bezoekers een bijzondere ervaring biedt.

© Yvonne Witte

100% maatwerk sinds 2009

Met de precisie en kunde uit de luchtvaart

Kunst met verlichting is een populaire techniek waarbij licht wordt gebruikt om extra dimensie en effecten aan een kunstwerk toe te voegen. Het verlichten van kunstwerken met licht is een creatieve en effectieve manier om de presentatie van het kunstwerk te verbeteren. Denk hierbij aan statische en/of dynamische LED verlichting. Het gebruik van (bewegende) lichten kan worden gebruikt om een dynamisch effect te creëren en de aandacht van de kijker te trekken. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de emotie van een kunstwerk te versterken.

Gediplomeerde werktuigbouwkundige

Kwaliteit boven kwantiteit

Een elektrische installatie volgens strenge kwaliteitseisen is een complex proces dat deskundigheid, planning en uitvoering vereist. Door te investeren in een kwalitatief hoogwaardige installatie kunnen bedrijven en organisaties echter ervoor zorgen dat de elektrische installatie veilig en betrouwbaar is en voldoet aan alle geldende normen en regelgeving. Een goed ontwerp van de elektrische installatie is essentieel om ervoor te zorgen dat alle apparatuur en bedrading veilig en efficiënt werken.

Quality Control

Installatie volgens voorschrift

Oog op levensduur - Het gebruik van een thermische camera is een effectieve en waardevolle manier om kwaliteitscontrole uit te voeren op elektrische installaties. Door de nauwkeurigheid van de thermische camera kan mogelijke problemen eerder worden opgespoord waardoor er minder kans is dat belangrijke details over het hoofd worden gezien. Het testen en inspecteren van de elektrische installatie is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat alles correct werkt en dat de installatie veilig is voor gebruik

Details maken het verschil

Details kunnen zich voordoen in verschillende aspecten van een project, zoals ontwerp, uitvoering, afwerking en service. Het kan gaan om de keuze van materialen, kleuren, afmetingen en afwerkingen. Het kan ook betrekking hebben op de afstemming van verschillende elementen en systemen, zoals verlichting, ventilatie en/of akoestiek. Bovendien kan aandacht voor details bijdragen aan de veiligheid, duurzaamheid en toegankelijkheid van een project. Om details effectief aan te pakken, is het belangrijk om te werken met een team van professionals die oog hebben voor detail en die zich richten op kwaliteit en nauwkeurigheid.

© Titanic Belfast

Dynamische verlichting op het hoogste niveau

In samenwerking met OneEightyOne B.V.

OneEightyOne B.V is een gespecialiseerd bedrijf met dynamische verlichting.

Door een nauwe samenwerking kan de hoogste kwaliteit en efficiëntie worden behaald. Elke partij kan hun specifieke expertise inbrengen om zo het beste resultaat te behalen. Door deze expertise, flexibiliteit en vertrouwen van alle betrokken partijen, kan het project worden uitgevoerd met de hoogste kwaliteit en efficiëntie, en kan het beste resultaat worden behaald.

Meubilair

Meubilair verlichting

Eye catchers

 

Meubilairverlichting helpt bij het benadrukken van de esthetiek van uw meubels en interieur. Het kan de textuur, vorm en kleur van uw meubels accentueren en zo een visuele aantrekkingskracht creëren. Meubilairverlichting kan een warme en gezellige sfeer creëren in elke ruimte, of het nu gaat om de woonkamer, slaapkamer of zelfs de keuken. Het gebruik van RGB- en warm wit licht kan bijdragen aan een ontspannende en uitnodigende sfeer.

100% maatwerk

Met maatwerk verlichting voor meubels zijn de mogelijkheden eindeloos. Als je op zoek bent naar een specifieke verlichtingsoplossing voor jouw meubels, kunt je overwegen om op maat gemaakte LED-verlichting te laten ontwerpen en installeren.

Met maatwerk verlichting kunt je niet alleen de kleur, helderheid en temperatuur van de verlichting aanpassen, maar ook de grootte, vorm en positie van de LED-strips en andere verlichtingscomponenten aanpassen aan specifieke meubels en behoeften.

Functionele verlichting

Warm of koud wit licht

Functionele verlichting kan verschillende voordelen bieden, zoals het verbeteren van de zichtbaarheid en organisatie van spullen, het verbeteren van de sfeer en esthetiek van een kamer, en het bieden van energiezuinige en duurzame verlichting. LED-strips zijn een populaire keuze voor functionele verlichting in meubels omdat ze gemakkelijk te installeren zijn en een breed scala aan kleuropties bieden om de gewenste sfeer te creëren.

Full color RGB+W

Decoratief en sfeervol

Met full color RGB+W LED-verlichting kun je de kleur van de verlichting naar wens aanpassen. RGB staat voor rood, groen en blauw, de primaire kleuren van licht. Door de intensiteit van elke kleur aan te passen, kun je elke denkbare kleur creëren.

Met de W (wit) functie kun je ook de kleurtemperatuur van de verlichting aanpassen, van warm wit tot koel wit. Dit geeft je nog meer controle over de gewenste kleur en sfeer van de verlichting.

Geen verblinding

Onder elke hoek

Over het algemeen is het vermijden van directe verblinding belangrijk om de esthetiek, functionaliteit en comfort van meubilairverlichting te verbeteren. Door de juiste opstelling en technieken te gebruiken, kun je de perfecte balans vinden tussen verlichting en visueel comfort. Het vermijden van directe verblinding is een belangrijk detail bij het ontwerpen en installeren van meubilairverlichting met LED's. Direct in het licht kijken kan ongemakkelijk zijn voor de ogen en afbreuk doen aan de sfeer en comfort.

100% Plug & Play

Door de verlichting voor meubels te assembleren tot plug-and-play-oplossingen, wordt de installatie van de LED-strips en andere verlichtingscomponenten nog gemakkelijker en gebruiksvriendelijker.
Deze plug-and-play-oplossingen bieden niet alleen gemak en tijdsbesparing, maar garanderen ook dat de verlichting correct is aangesloten en optimaal werkt, zonder dat er enige technische kennis of vaardigheden nodig zijn.
Dit is een geweldige optie voor klanten die op zoek zijn naar functionele en stijlvolle verlichting voor hun meubels

Meer informatie:

Minimale LUX waardes

Lux is de standaard eenheid van verlichtingssterkte van een oppervlak dat verlicht wordt. Één Lux is één lumen per vierkante meter. Lux (Latijn: licht) is een eenheid (symbool lx) van verlichtingsterkte. De luxwaarde zegt niet hoeveel licht je ziet, maar hoeveel licht het vlak ontvangt. De verlichtingssterkte die wordt aanbevolen voor een specifieke ruimte zal voornamelijk bepaald worden door de aard van de activiteit in de ruimte. Onderstaande een aantal referenties van lichtsterkte en een overzicht dat inzicht geeft in algemeen aanbevolen verlichtingssterkte voor verschillende gebieden en activiteiten. De waarden zijn gemiddelde minimum verlichtingssterkten over het taakgebied.

Referentie verlichtingssterkte

Daglicht volle zon 50 000- 100 000 lux
Daglicht betrokken hemel 1000 – 10 000 lux
Daglicht gemiddeld 5000 lux
Schemering 10 lux
Volle maan en heldere hemel 0.02 Lux
Bewolkte nacht 0.01 lux
Leesdrempel 0.3 lux
Grens kleur zien 0.1 lux

Basis richtlijn algemeen aanbevolen verlichtingssterkte

Woonomgeving:
Kantoor:
Onderwijs:
Gezondheidszorg:
Woonkamer
300 lux
Computerwerk
500 lux
Klaslokaal algemeen
500 lux
Onderzoeksruimte
1000 lux
Keuken
500 lux
Schrijven
500 lux
Klaslokaal Kunstles
750 lux
Behandelruimte
1000 lux
Slaapkamer
300 lux
Receptie
300 lux
Klaslokaal technische les
750 lux
Operatiekamer
1000 lux
Auditorium/gehoorzaal
500 lux
Dialyses ruimte
500 lux
Ambachten:
Industrie:
Bibliotheek
500 lux
Dermatologie ruimte
500 lux
Kapper
500 lux
Productiewerk Keramiek/glas
500 lux
Sporthal
300 lux
Therapie/massage ruimte
300 lux
Horlogemaker
1500 lux
Handwerk keramiek/glas
1000 lux
Trappenhuis
150 lux
Tandheelkundige operatieruimte
5000 lux
Kleermaker
1000 lux
Textiel verwerkend
1000 lux
Schoenmaker
500 lux
Hout verwerkend
750 lux
Horeca:
Assemblage:
Edelsmid
1000 lux
Verf verwerkend/ spuiterijen
1000 lux
Restaurant
200 lux
Ruw werk
200 lux
Houtbewerker
500 lux
Kleurcontrole
1000 lux
Buffet restaurant
300 lux
Fijn werk
500 lux
Metaalbewerker
500 lux
Kwaliteitscontrole
1500 lux
Keuken
500 lux
Precisie werk
750 lux
Grote hallen:
Zalen:
Hangar
500 lux
Theaterzalen
300 lux
Verkoop beurs
300 lux
Concertzalen
300 lux
Loodsen
300 lux
Conferentiezalen
300 lux

 

 

 

 

 

Leeftijd en lux waarden: Bij bovenstaand schema wordt er van een minimale lux waarde uitgegaan en wordt er niet naar de leeftijd gekeken. Toch is dit erg belangrijk, want als we ouder worden hebben onze ogen meer licht nodig om goed te kunnen functioneren. Onderstaand schema geeft een overzicht van voldoende werklicht per leeftijdsgroep.

Leeftijd < 30 jaar > 1000 lux
Leeftijd ~ 50 jaar > 1200 lux
Leeftijd > 75 jaar > 1500 lux

Waar houden wij rekening mee?

Lichtopbrengst

Intensiteit

In werkplaatsen wordt vaak op en rond werkbanken gewerkt. Op die plekken adviseren wij een lichtniveau van gemiddeld ca. 1000 lux. Zeker als het gaat om fijne mechanische werkzaamheden, waarbij bijvoorbeeld gewerkt wordt met kleine boutjes, moertjes en schroefjes. In werkplaatsen waar onderhoud gepleegd wordt aan machines, voor de verlichting adviseren wij een lichtniveau van gemiddeld ca. 500 lux.

Gelijkmatigheid

Goed lichtbeeld

Zo hoog mogelijke gelijkmatigheid; een gelijkmatig lichtbeeld over de gehele werkplaats is nog belangrijker dan het lichtniveau. Als er sprake is van ongelijkmatige verlichting, dan moet het menselijk oog en daarmee de hersenen zich continue aanpassen. De pupillen worden groter en trekken samen. Dat komt het zicht niet ten goede en zorgt er ook nog eens voor vermoeidheid en daarmee een hogere kans op fouten en onveilige werksituaties.

Bioritme

Licht zorgt er niet alleen voor dat we beter kunnen zien, het is ook goed voor het functioneren van ons lichaam. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat licht in belangrijke mate ons bioritme stimuleert. Dit bioritme is belangrijk voor ons slaappatroon, ons eetpatroon, de lichaamstemperatuur, de leerprestaties en onze stemmingen. Voldoende licht zorgt er dus voor, dat we ons overdag prettiger voelen en ’s nachts beter slapen.

Het omgekeerde is hierbij ook waar. Te weinig licht kan dit lichamelijke proces juist nadelig beïnvloeden. Het kan leiden tot gezondheidsklachten, slaapstoornissen, stress, concentratiestoornissen en vormen van onbehagen of zelfs depressie. Het is niet voor niets dat mensen in de donkere maanden van het jaar sneller ongelukkig zijn en last krijgen van een zogeheten winterdepressie.

Kleur temperatuur

Warm of koel licht

De juiste kleurtemperatuur; Ook de kleurtemperatuur, uitgedrukt in Kelvin, is van belang. Hier gaat het voornamelijk om de beleving van het licht. Kleurtemperatuur zegt iets over of er sprake is van “warm” of “koel” licht. Onderzoek heeft uitgewezen dat bij te warm licht sneller en meer melatonine (slaaphormoon) in de hersens wordt aangemaakt. Hierdoor worden mensen slaperig. Een koelere kleurtemperatuur, meer in de richting van daglicht, zorgt ervoor dat mensen wakkerder en daarmee alerter blijven. Wij adviseren in werkplaatsen een kleurtemperatuur van ronde de 5000K.

Kleurweergave

Color Rendering Index

HOOG CRI (COLOR RENDERING INDEX)
De juiste lichtkleur (CRI); De kleurweergave van de lichtbron -dat is zonder uitzondering led- is van zeer groot belang voor de lichtkwaliteit. Als de toegepaste leds niet van de hoogste kwaliteit zijn, dan leidt dit tot vermoeidheid bij medewerkers en daarmee meer fouten en onveilige werkomstandigheden. De leds moeten de juiste Colour Rendering Index (CRI) hebben en dat betekent voor productiewerkzaamheden een CRI van boven de 80 (Ra>80).

Geen Schaduwvorming

Voorkom schaduwvorming

Voorkom schaduwwerking; Het is uitermate vervelend voor productiemedewerkers als ze in hun eigen schaduw moeten werken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als de werkzaamheden rondom een machine plaatsvinden die onderhoud nodig heeft. Dit vertraagt het werk en bevordert het maken van fouten. Het is de uitdaging om het licht dat de felle kleine leds produceren zo gelijkmatig mogelijk op het werkoppervlak te krijgen, zonder dat er sprake is van scherpe schaduwlijnen. Wij hebben verlichtingsoplossingen voor werkplaatsen waarmee schaduwwerking tot het minimum wordt beperkt.

Energie besparen